RÓLUNK
*
KEZELÉSEINK
*
ÁRAINK
*
AKCIÓK
*
ELÉRHETŐSÉGEINK
*
KÉPGALÉRIA
*
VENDÉGKÖNYV

TESTNEK LÉLEKNEK TITKAI SZALON - INFRASZAUNAFrissülj fel, testben és lélekben, élvezd a himalájaisó gyógyító hatását, az infraszauna finom melegében!

Egy átlagos kondíciójú ember az infrakabinban kb. fél liter izzadtságot termel, miközben 300 Kcal-t éget el. Ezt egy 3,5-5 km hosszú táv lefutásához lehet hasonlítani. Akinek a szervezete jobban alkalmazkodik a meleghez, az 600-800 Kcal-t is elégethet, minden negatív következmény nélkül.


A 2 az 1-ben Single infraszaunába első osztályú válogatott himalájai sótégla került beépítésre. Az allergia, asztma és légúti megbetegedésekben a himalájai só egyedülálló.


A sóterápia hatásai

Só által leadott negatív töltésű ionok pozitívan hatnak a légutakra, légúti megbetegedésekre, idegfájdalmakra, magas vérnyomásra, reuma ellen. A sókristályok jobbra cirkuláló bioenergiája hatással van a vesére az idegekre a hormonháztartásra a vér méregtelenítésére az idegrendszer erősítésére az öregedési folyamatok lelassítására. A sótéglákkal elvégzett tesztek bizonyítják, hogy a hiperaktív gyerekek koncentrációs és alvás zavarai rövid idő alatt csökkenek, illetve megszűnnek, a sókristály rendező erejéből fakadóan.


Az infraszauna jótékony hatásai

Kalóriákat éget, fogyaszt

Egy félórás infraszauna kúra alatt akár 300 kalóriát is „eléget”! Ameddig Ön az infraszauna kellemes melegében pihen, addig teste keményen dolgozik: izzadságot termel, vért pumpál, azaz megpróbálja hűteni magát. A kutatások szerint 30 perc alatt szervezete annyi kalóriát éget el, mintha ugyanennyit evezett, vagy futott volna. Nem csak folyadékot, kilókat is veszít!


Csökkenti a fájdalmat

Az infraszauna mélyreható hője segít a külső véredények kitágításában, enyhülést és gyógyulást hozva az izom-, és lágy szövetek sérüléseinek. A megnövekedett vérkeringés elszállítja az anyagcsere folyamatok során keletkezett hulladékot és oxigénben gazdag vérrel látja el az arra éhes izmokat, így azok gyorsabban felépülnek. Az izmok akkor biztosítják a legnagyobb rugalmasságot és mozgásszabadságot, ha a környező szövetek melegek.


Erősíti az immunrendszert

Az infrakabin mély melege megemeli a test hőmérsékletét, mintegy mesterséges lázat előidézve. Ahogy a szervezet immunrendszere harcol ennek a (vélt) láznak a legyőzéséért, úgy erősödik. Mindemellett az intenzív izzadás által a méreg-, és salakanyagok szervezetből történő eltávolításával az Ön egészsége és betegségekkel szembeni ellenállósága nagymértékben megnő.


Javítja, erősíti a vérkeringést

Ahogy testünk megnöveli a veríték termelést, hogy saját magát hűtse, a szív egyre keményebben dolgozik, hogy minél több vért, minél gyorsabban pumpáljon, ellátva ezzel a folyamatos gyakorlatozással járó megnövekedett szükségleteinket. Gondoljunk csak bele: nem azért szoktunk futni, hogy nagyobb lábizmaink legyenek, hanem, hogy leterheljük, erősítsük állóképességünket, ami szinonimája az edzett vérkeringésnek.


Megtisztítja a szervezetet a káros anyagoktól

A felgyorsult vérkeringés arra ingerli a veríték mirigyeket, hogy felszabadítsák az összegyűlt méreg-, és salakanyagokat. A napi izzadás segíthet méregteleníteni szervezetét, mert megakadályozza, hogy a nagyon veszélyes nehézfémek (ólom, higany, cink, nikkel, kadmium) és ugyanígy az alkohol, nikotin, nátrium, kénsav felhalmozódását szervezetében.


Eltünteti a narancsbőrt

Az infraszaunák segítenek a csúnya cellulit (a gél-szerű csomók a bőr alatt, melyek nagyrészt vízből, zsírból állnak és megrekedtek a bőr alatti apró „zsebekben”) eltávolításában. Az európai szépségszalonok rendszeresen alkalmazzák a napi szauna kúrát a kezelések során. Mivel az infraszaunák sugárzó hője akár háromszor mélyebbre hatol mint a hagyományos szaunáké, ezért sokkal hatékonyabbak.


Megszünteti az ízületi fájdalmakat

Az infraterápia széles körben alkalmazott az ízületi betegségek valamely válfajában szenvedő betegek körében. Mindemellett a kezelés bizonyítottan hatékony a ficamok, az idegzsába, az izomgörcsök, az ízületi merevség és még sok más izom-, és csontrendszeri panasz hatásainak enyhítésében. A legtöbb merevség, fájdalom és érzékenység, melyek az idős kor velejárói, az infrakezeléssel enyhíthető, vagy teljesen megszüntethető.


Feloldja a stresszt, megnyugtat

Az infrakabin rendszeres használatának, talán leggyorsabban jelentkező hatása a felüdülés, ahogy eltünteti az élettel járó gondokat és feszültségeket. Csak néhány perc az infraszauna finom melegében és máris érezzük jótékony hatását: mintha újjászülettünk volna, felfrissülve testben és lélekben egyaránt.


Megszépíti a bőrt

A bőséges veríték, amely már az infrakabinban eltöltött néhány perc után jelentkezik nagy mértékben tartalmaz a szövetekbe mélyen beágyazott szennyező anyagokat és elhalt bőrsejteket. A felgyorsult vérkeringés felszínre hívja a bőr saját természetes tápanyagait, elősegíti a pattanások, kiütések, égések, vágások gyógyulását is: a nyílt sebek gyorsabban begyógyulnak és kisebb heg marad utánuk.


Ellen-javallatok, avagy mire vigyázzunk

Soha ne próbálja betegségét infraszaunázással kezelni szakorvos irányítása nélkül.


Ha valamilyen betegségben szenved mindenképpen konzultáljon kezelőorvosával az infraszauna használata előtt !

(forrás: infrasauna.hu)


Az infraszauna javasolt alkalmazása

Ajánlott kezelések száma: 10 - 20 alkalom, legalább heti rendszerességgel.

Fogyókúra, narancsbőr esetén: legalább hetente két kezelés ajánlott, de a legjobb eredmény elérése érdekében érdemes akár mindennap ismételni.

Allergiás tünetek csökkentése érdekében 3 - 4 naponta javasolt egy – egy kezelés.

Reuma, ízületi panaszok enyhítésére heti 1 - 2 alkalom javasolt, de a kúra megkezdése előtt kérjük, mindenképpen konzultáljon kezelőorvosával.

Közérzet javítása céljából elegendő heti 1 - 2 kezelés.

Minden esetben szükséges az elvesztett folyadék pótlása, a szauna használatához. Természetes ásványvíz fogyasztása ajánlott a szaunázás előtt és után is.


Mikor és kinek ajánlott?
- egészség megőrzésére, betegségmegelőzésre
- immunrendszer folyamatos erősítésére
- nátha, influenza enyhítésére
- erős stresszben és/vagy rendszertelen életet élők számára hatékony stressz oldásra
- fogyni vágyók számára az alak és testfelépítés javítására
- bőrproblémák kezelésére (pikkelysömör, akne, ekcéma)
- Cellulit (narancsbőr) megszüntetésére, a bőr megfiatalítására
- keringési betegségek kezelésére
- emésztési és anyagcsere-problémák kezelésére


IDŐPONT EGYEZETETÉSHEZ KERESSEN ELÉRHETŐSÉGEINKEN:
Telefon: +36-30/493-39-23
Email cím: tltszalon@gmail.com
Futópad

Hypoxi tréner

Infraszauna

Sótéglafal

Hullámmasszázs

Electrostimulátor

Egyéb kezeléseink